Power Yoga

Wat is power yoga

Yoga klein-25Power Yoga bestaat uit dynamische en krachtige yoga-oefeningen. Door gebruik te maken van een combinatie van adem-technieken en dynamische oefenpatronen ontwikkel je een optimale konditie, kracht, en souplesse. Het haalt het allerbeste uit jezelf naar boven. Wees de optimale vorm van jezelf. De oefeningen zijn opgebouwd uit telkens terugkerende patronen, nl zonnegroet-series met daartussendoor telkens nieuwe uitdagende houdingen en bewegingen. Door de vloeiende overgangen van de ene naar de andere oefening ontstaat een flow, die je ongekende mogelijkheden naar boven haalt en je steeds nieuwe grenzen laat overgaan. Power Yoga maakt je springlevend.

Hoe ziet een power yoga les eruit

De lessen duren een uur en beginnen met 20 minuten zonnegroet-series. Daarna komen er 30 minuten intensieve kracht-oefeningen, gevolgd door strek-oefeningen en een ontspanning van 5 – 10 minuten.
Voor een impressie:

 

Voor wie is power yoga

Power Yoga is geschikt voor iedereen die van uitdagingen houdt, wil bewegen en grenzen wil verleggen. Het is geen navelstaren. Power Yoga is spannend en inspannend. Dus als je meer van heel rustig en sereen houdt dan is dit misschien niet jouw ding. Het is echt iets voor mensen die van vuur en passie houden, die ergens helemaal voor kunnen gaan en het spannend vinden om erachter te komen waar de horizon naartoe leidt. Die horizon heb je in jezelf.
Zo gauw je van iets denkt: dat kan ik toch niet, komt het er meestal ook niet meer van, mijn idee is: als je durft te denken dat je iets kunt dan blijk je altijd veel meer te kunnen dan je eerst dacht. Als je zin hebt om de leukste, sterkste en gezondste vorm van jezelf te zijn dan ben je hier op het goede adres.

Hoe snel werkt het

Hoe snel werkt zoiets? Als je eenmaal per week oefent dan zul je binnen een half jaar merken dat je sterker en leniger wordt. Als je twee tot driemaal per week oefent dan kom je tot behoorlijk grote veranderingen en als je elke dag oefent dan verander je daarmee je leven. En keer per week een poweryoga-les volgen lijkt niet zo’n grote inzet; toch verandert het meer dan je zo zou denken. Je gaat namelijk de rest van de week je lichaam anders gebruiken, je wordt je meer bewust van je houding, je manier van bewegen en je ademhaling. Dus dat werkt enorm door.

Twee tot driemaal per week lijkt veel, maar als je een paar keer per week naast de lessen, een paar oefeningen-series thuis doet, dan ben je dus al een heel eind in de goede richting. Als je elke dag Power Yoga doet, dan verander je daarmee je leven. Het kan je bij heel veel dingen helpen. Dillemma’s, keuzes, gezondheidskwesties. Power Yoga is niet voor iedereen voor elke dag, maar als je het wilt dan werkt het 100 % om de ultieme vorm van jezelf naar boven te halen.