Marjolein

MARJOLEIN SCHAAF

Yoga klein-27De Power Yoga-lessen worden gegeven door Marjolein R. Schaaf, gediplomeerd yoga-docente. Ik heb de Hatha Yoga-docenten opleiding gedaan bij de Saswitha Stichting in Bilthoven. Dat is de degelijkste yoga-opleiding in Nederland. Later heb ik me aanvankelijk gericht op de Power Yoga en lessen en workshops Power Yoga gevolgd bij oa B. Baptiste en Hilary Menting. En nog weer later op de overige yoga vormen die ik geef. Ik geef naast Hatha- en Power Yoga-lessen diverse andere yoga-lessen, nl Balance, Hot Yoga, Easy Flow Yoga, Vinyasa Flow Yoga, Ashtanga Yoga en Yoga Meditatie.

Ik ben begonnen met yoga op mijn 14e en heb verder lang klassiek ballet gedaan. Dat is wel een fijne basis gebleken. Ik vind de combinatie van kracht en souplesse in de Power Yoga, Vinyasa Flow Yoga en Ashtanga Yoga echt geweldig. Het is beslist niet zo dat ik me verveel bij de Hatha Yoga, Easy Flow Yoga en Yoga Meditatie (die een stuk rustiger zijn) maar in Power Yoga kan ik mezelf echt helemaal kwijt, ik vind de intensiteit van de oefeningen spannend en uitdagend en ik merk dat je er bijna onbegrensd in door kunt gaan, steeds sterker en vitaler kunt worden. Ook mentaal. Power Yoga werkt niet alleen fysiek. Er is een misschien nog wel belangrijkere positieve invloed van Power Yoga op je innerlijk. Je wordt er mentaal zowel sterker als flexibeler van.

Ik vind lesgeven heel leuk, ik word er enorm blij van als ik zie hoe mensen in een half jaar vooruit kunnen gaan in de lessen en daarnaast vind ik het gewoon leuk om te oefenen met mensen. Het is naast mijn werk als beeldhouwer een heel fijne manier om dingen uit te wisselen en te leren.